Zupa-krem z pieczarkami

SKŁADNIKI:

  • 2 l wywaru z włoszczyzny
  • 40 dag pieczarek
  • mała cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 żółtka
  • szklanka śmietanki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z wywarem i zagotować. Dolać zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody. Gotować kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Żółtka wymieszane ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru wlać do zupy, wymieszać i od razu zdjąć z ognia (nie gotować), przyprawić. Podawać z posiekaną natką.

Wróć

Copyright 2011 Fungis Sp. z o. o.
Wszelkie Prawa Zastrzeżone.

Agencja interaktywna Migomedia

FUNGIS Sp. z o. o.
96-124 Maków, Wola Makowska 124a.
tel/fax: (048) 46 831 20 08.
e-mail: fungis@fungis.pl