Sałatka z ryżem i pieczarkami

SKŁADNIKI:

  • 400 g. ryżu
  • 400 g. pieczarek
  • świeży ogórek
  • 2 cebule
  • 200 g. szynki
  • 2 łyżki kaparów (niekoniecznie )
  • 3 łyżki octu winnego
  • 7 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia.

PRZYGOTOWANIE:

ryz ugotować
pieczarki pokroić w plasterki, usmażyć, cebule pokroić w kostkę usmażyć,
paprykę w kostkę usmażyć

do ryżu usmażone pieczarki, cebule, paprykę, kukurydze, jajka, majonez, pietruszkę i przyprawiamy do smaku, sałatkę do lodówki na min 30 min, potem ją jeszcze raz wymieszać i podawać.

Wróć

Copyright 2011 Fungis Sp. z o. o.
Wszelkie Prawa Zastrzeżone.

Agencja interaktywna Migomedia

FUNGIS Sp. z o. o.
96-124 Maków, Wola Makowska 124a.
tel/fax: (048) 46 831 20 08.
e-mail: fungis@fungis.pl