Pieczarki marynowane w oliwie i balsamico

Składniki:

  • 500 g małych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szklanki posiekanej pietruszki
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 Łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie

  1. Pieczarki dokładnie opłukać (nie obierać), usuwając wszelkie zabrudzenia i zblanszować w osolonym wrzątku przez 5 minut.
  2. Czosnek posiekać w drobną kostkę, zmieszać z octem, oliwą i pietruszką, doprawić solą i pieprzem.
  3. Dresing zmieszać z ciepłymi pieczarkami, odstawić na co najmniej 6 godzin

Copyright 2011 Fungis Sp. z o. o.
Wszelkie Prawa Zastrzeżone.

Agencja interaktywna Migomedia

FUNGIS Sp. z o. o.
96-124 Maków, Wola Makowska 124a.
tel/fax: (048) 46 831 20 08.
e-mail: fungis@fungis.pl