Kotlet de Voaillle z pieczarkami

SKŁADNIKI:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • masło do smażenia
  • 5 dag migdałów
  • 1 żółtko, 2 jajka
  • posiekana natka
  • 10 dag tartej bułki
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka rozbijamy jak na kotlety solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w małe kawałki i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju doprawiamy sola i pieprzem Mięso smarujemy masłem  następnie kładziemy plasterek sera a na koniec usmażone pieczarki. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Panierujemy najpierw w jajku następnie w bulce i smażymy na średnim ogniu z każdej strony.

Wróć

Copyright 2011 Fungis Sp. z o. o.
Wszelkie Prawa Zastrzeżone.

Agencja interaktywna Migomedia

FUNGIS Sp. z o. o.
96-124 Maków, Wola Makowska 124a.
tel/fax: (048) 46 831 20 08.
e-mail: fungis@fungis.pl